Tudnivalók, szabályok

Biztonság
A paintball alapjában véve veszélytelen sport, de ehhez be kell tartani a biztonsági szabályokat! A pályán és közvetlen környékén a saját érdekedben mindig viselj maszkot! Ne vedd le akkor sem, ha valamilyen okból lejössz a pályáról egészen addig amíg ki nem értél onnan. A fegyvert a pályán kívül mindig biztosítva, csődugóval ellátva és csővel a föld felé tartva szállítsuk. A játék során az ellenfelet kizárólag a fegyverből kilőtt festékgolyóval szabad megjelölni. Mindennemű egyéb fizikai kapcsolat (tárgy dobása, verekedés) tilos.

Ruházat
Kizárólag hosszúszárú nadrág és hosszú ujjú felsőrész viselhető. Tilos az olyan ruházat viselete, amely túlméretezett vagy anyagánál fogva megakadályozza a golyók szétfröccsenését és elősegíti azok lepattanását.

Találat
Találatnak számít legalább egy fém 20 Ft-os nagyságú összefüggő festékfolt a test egészén, a maszkon, és a fegyveren. Nem számít találatnak: lepattanó lövés, mely nem hagy festéknyomot; fröcskölt lövés, mely bokorról, tereptárgyról fröccsent a játékosra. Találat esetén a játékos egyértelmű felkiáltással (oké, talált, állj stb.) jelzi a találatot és a fej fölé emelt fegyverrel vagy kézzel a legrövidebb úton elhagyja a játékteret. A találat jelzését követően a játékos nem használhatja fegyverét, nem kommunikálhat a társaival. Az eltalált játékosra lőni tilos, amennyiben egyértelműen jelzi, hogy kiesett! Az a játékos, aki már kiállt, de észre veszi hogy nincs rajta találat, már nem állhat vissza. Ha nem vagyunk biztosak egy találatban kérjük meg csapattársunkat vagy a bírót hogy ellenőrizzen minket! Tilos a dead man walk – halott ember séta. Amennyiben egy játékos hangjelzés és kézfeltartás nélkül találatot színlelve próbál közeledni az ellenfélhez.

Részvételi feltételek
A játékban bárki részt vehet, aki betöltötte a 18. életévét, illetve 14-18 éves kor között írásos szülői beleegyezéssel, vagy szülő jelenléte mellett. Gyermekkorúak nem vehetnek részt a játékban. Alkoholos befolyásoltság vagy kábító hatású anyagok alatt lévő személyeket nem áll módunkban a pályára engedni. Alkohol vagy kábítószer fogyasztása a játék időtartama alatt szigorúan tilos!